Coronavirus – Huisartsenpraktijk Veenkruid – Klazienaveen

Welkom op de website van huisartsenpraktijk Veenkruid.

Deze site is bedoeld om u te informeren over de gang van zaken binnen onze praktijk. Naast deze praktijkinformatie bieden wij u ook gezondheidsnieuws en -informatie.

 
Contact:
Koriander 13C
7892AA  KLAZIENAVEEN
Tel: 0591-312442
Spoedlijn: 0591-312888   
Herhaalreceptenlijn: 0591-670099

Email : assistente@veenkruid.nl

Coronavirus

Op deze pagina vindt u de laatste informatie en adviezen over het coronavirus. De informatie is afkomstig van het RIVM en Thuisarts.nl.

Booster vaccinaties:

Wij krijgen veel vragen over de booster vaccinaties tegen corona. De organisatie hiervan is in handen van de GGD. Dit geldt ook voor de vaccinaties van de mensen die eerder dit jaar via onze praktijk gevaccineerd zijn.

U hoeft niet te wachten tot u een brief in huis heeft. Inmiddels kan iedereen van 18 jaar en ouder een afspraak plannen via https://coronatest.nl/ of

via telefoonnummer: 0800-7070

De voorwaarde om in aanmerking te komen voor een booster vaccinatie, is dat iemand minimaal 3 maanden geleden de laatste vaccinatie of coronabesmetting heeft gehad.

Voor alle praktische vragen hierover verwijzen we graag naar:

https://www.drenthevaccineert.nl/booster

 

Zelftest: Corona-vragentest

Heb ik corona, wat moet ik doen? De corona-vragentest geeft u op een makkelijke manier informatie en advies over corona. De test is gemaakt door het Nederlands Huisartsen Genootschap, de wetenschappelijke vereniging van huisartsen in Nederland.

Start de test

Thuisarts.nl

Veel informatie kunt u vinden op de website Thuisarts.nl. U leest daar bijvoorbeeld wanneer u de huisarts moet bellen en wat u kunt doen om besmetting te voorkomen.
Ga naar thuisarts.nl

Landelijk informatienummer

Van 08:00 tot 20:00 uur kunt u met al uw vragen over corona terecht bij het landelijke informatienummer van het RIVM: 0800-1351

0800-1351 Bel informatienummer

Overige nuttige links

Uitleg over het coronavirus. In makkelijke taal.